تجربیات مدون آموزشی جذاب کردن قسمت آشنایی با خودرو کتاب حرفه و فن

ساخت وبلاگ

فایل ورد قابل ویرایش

توضیحی مختصر از متن فایل :

تجربیات مدون آموزشیجذاب کردن قسمت آشنایی با خودرو کتاب حرفه و فن سال سوم راهنمایی باوسایل کمک آموزشی برای دانش آموزان

چکیده

باتوجه به اهمیّت وضرورتی که شناخت خودرو در زندگی دارد به عنوان دبیر حرفه وفن کسی که باید در دانش آموزان این انگیزه رابوجود آورد که آنها توانائی هائی دارند که باید ره گشای زندگی آینده آنان باشد، برخودم لازم دیدم که به دنبال راههای جذابیّت ،درک بیشتر این بخش وبخشهای شبیه آن درکلاس وفوائد آن در زندگی باشم.

کلمات کلیدی : حرفه و فن - خودرو- جذابیت

مقدمه:

آنچه یک دیدن کند ادراک آنسالها نتوان نمودن بابیان

وسایل کمک آموزشی از حیث این که تئوری و عمل را هماهنگ می کند جایگاه ویژه ای دارد.استفاده از وسایل کمک آموزشی توسط معلم در جریان تدریس،باعث می شود که مطالب مطرح شده در ساخت شناختی دانش آموزان جا بگیردو دانش آموز به یادگیری معنی دار نائل شود.متاسفانه استفاده منظم و اصولی از وسایل کمک آموزشی تحت هر عنوان در مدرسه به بوته فراموشی سپرده می شود و اغلب عدم استفاده از وسایل کمک آموزشی را از طریق کمبود وقت و نبود وسایل توجیه می کنند.استفاده از وسایل کمک آموزشی باعث تحرک و پویایی در نظام آموزشی می شود. (قهرمانی ،جعفر (1383) : تأثیر وسایل کمک آموزشی در تدریس ویادگیری,ماهنامه پیوند , شماره 295-294انتشارات انجمن اولیاء ومربیان)

تحقیقاتی که تا به حال به عمل آمده است نشان می دهد که از طریق تدریس معمولی تنها30 %مطالب از مطالب مورد تدریس یاد گرفته می شود در حالی که اگر یادگیری با استفاده صحیح از وسایل ارتباطی به عمل آید میزان یادگیری افراد را تا 75 % بالا می برد.

تحقیقات نشان داده است که 75%یادگیری ها از طریق بینایی 13% شنوایی 6%لامسه 3% بویایی 3% چشایی صورت می گیردوضروری است که به این امر توجه لازم معطوف گردد همچنین از دیدگاه روانشناسی استفاده از وسایل آموزشی نوعی رغبت وعلاقه در دانش آموزان جهت یادگیری صحیح واصولی به وجود می آورد بنابراین ضروری است که در جهت استفاده بیشتر وبهینه از وسایل کمک آموزشی راه حل ها وطرق مفیدی را که برپایه علمی باشد وبراساس تحقیقات علمی صورت گرفته باشد ارائه داد. (سيف علي اکبر- روانشناسي پرورشي- انتشارات آگاه- چاپ سوم 1379)

استفاده بهینه ازفناوری آموزشی در جریان تدریس به سبب فعال کردن حواس فراگیران امرآموزش را واقعی ترکرده ، ضمن غنی کردن کیفیت تدریس ویادگیری، کارایی تعلیم وتربیت را ارتقا می بخشد (پیری ، 1382،ص 43)

كلاس هاي درس در يك دسته بندي كلي يا شاداب، جذاب و مخاطب گستر، يا كسل كننده، خمود و مخاطب گريز و يا معمولي و عادي است. كلاس درسي كه در آن به مؤلفه هاي جذابيت عطف توجهي نشان داده نمي شود با گذشت زمان ممكن است كم كم سستي و كسل كنندگي در آن به چشم آيد كه گسست ارتباط بين استاد و فراگير از روشن ترين پيامدهاي ناگوار آن خواهد بود و نتايج آموزش را عقيم و بي اثر مي سازد.

به نظر می رسد جذابيت كلاس بر چند ركن و پايه استوار است: الف- معلم ب- متن و محتوای درس ج- فضای كلاس.

معلم يكي از اركان اساسي آموزش و پرورش است و بدون در نظر گرفتن نقش او، نقش سازنده اي را نمي توان براي تعليم و تربيت منظور نمود. معلم نه تنها متخصص مسايل آموزشي، بلكه راهنما و سرمشق فراگيران، مشاور و مشفق آنان و دوست و مشكل گشاي دانش پژوهان است و اين همه كاركرد با عنايت به نقش و جايگاه ممتازي است كه او در تعليم و تربيت داراست

-متن آموزشي يكي از اساسي ترين مؤلفه هاي آموزشي است كه همواره با فراگير همنشين و در ارتباط است.

-كلاس درس يك فضاي معنوي و آموزشي دارد و يك فضاي مادي و فيزيكي. مقصود از فضاي معنوي و آموزشي فضاي متأثر از معلم و دانش آموز است كه مي تواند باز، منعطف، منطقي و با تفاهم باشد و يا بسته، قانوني، خشك و سرشار از يك سونگري و تعارض. في المثل در كلاس درسي كه معلم اجازه پرسش را به دانش آموز نمي دهد، يا سخن رقيب در آن با طعن و توهين نقد و نقل مي شود و يا معلم تنها خواست خود را بر دانش آموزان تحميل مي نمايد و از مشورت با فراگير و حرمت به جايگاه او طفره مي رود، چنين كلاسي بسته و غيرمنطقي جلوه خواهد كرد و آثار و فوايد درخشاني از آن حاصل نخواهد شد. اما فضاي فيزيكي كلاس عبارت از محدوده كلاس، موقعيت جغرافيايي، صندلي و نيمكت، رنگ و تميزي، تابلو و وسايل گرمايشي و سرمايشي، فرسودگي بنا يا نو بودن و اموري از اين دست است كه در جذابيت تأثيرگذار است. معمولاً كلاس هاي كهنه و قريب التخريب، با نيمكت هاي شكسته و قديمي و در موقعيت عبور و مرور دانش آموزان (مثل كلاس هاي كنار پله) با جذابيت ناسازگار است و براي دانش آموز محيطي خوشايند نمي باشد. (علي پور مشکاني مهران- آيين تدريس و روش کلاس داري- انتشارات پارسايان- چاپ اول 1381)

فهرست مطالب


لینک دانلود:

تجربیات مدون آموزشیجذاب کردن قسمت آشنایی با خودرو کتاب حرفه و فن

تجربیات مدون آموزشیجذاب کردن قسمت آشنایی با خودرو کتاب حرفه و فن

دانلود پایان نامه، مقاله و پروژه...
ما را در سایت دانلود پایان نامه، مقاله و پروژه دنبال می کنید

برچسب : تجربیات, نویسنده : 4irincomf بازدید : 138 تاريخ : چهارشنبه 19 مهر 1396 ساعت: 17:15